Dabar, pirmą kartą nuo 2019 m. atgimstant kelionėms, trūksta bagažo kontrolės postų, apsaugos ir skrydžio įgulų darbuotojų, todėl oro uostai sausakimši, atšaukti skrydžiai ir aviacijos darbuotojų streikai tampa nemalonia kasdienybe. Su nesklandumais jau susidūrė tūkstančiai keliautojų, tačiau aviacijos atstovai įspėja – čia dar ne pabaiga.

Štai neseniai pasirodė pranešimai, jog „Ryanair“ lėktuvų įgulų nariai ketina streikuoti nuo birželio 24-osios iki liepos 2 dienos. Streikas prasidėtų tuo metu, kai Europos šalyse prasideda vasaros atostogos ir atsigauna oro susisiekimo srautai, panaikinus daugumą su COVID-19 pandemija susijusių kelionių ribojimų. Pastarosiomis savaitėmis dėl darbuotojų trūkumo strigo skrydžiai Londone, Amsterdame, Frankfurte ir Paryžiuje. Apie šią vasarą planuojamus streikus praėjusią savaitę įspėjo Skandinavijos SAS pilotai ir jų kolegos iš „easyJet“ Prancūzijoje, o kiek anksčiau apie ketinimus streikuoti per atostogų sezono įkarštį pranešė „British Airways“ darbuotojai.

Streikai paprastai laikomi force majeure, todėl oro vežėjai atsisako išmokėti keleiviams kompensacijas, jei jų skrydžiai paveikti oro bendrovės darbuotojų streikų, tačiau yra keletas išimčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją