Vyras ne tik „žinojo“ kokie tai spinduliai, bet netgi jam buvę „pavykę“ kažkokiais būdais juos paleisti ir sakėsi matęs Jėzaus Kristaus kančias.

Tarpukario spauda rašė, jog sodiečiai „išradėjo“ vengę, bet sakę, kad šis esąs labai širdingas ir padorus žmogus. Radviliškietis prieš Pirmąjį Pasaulinį karą buvo pasitrankęs po Rusiją ir įvairias kitas valstybes, mokėjo bent keletą kalbų ir buvo netgi susikonstravęs medinį lėktuvą. Jį užsikėlęs ant stogo ir, pasak liudininkų, nuskridę puskilometrį. Vietiniai kalbėjo, kad jį velnias apsėdęs – po savaitės tą lėktuvą sudegino. Be abejo, jo skrydis negalėjo praeiti be pasekmių. Ne be reikalo tokiais atvejais, kai žmogus ima kalbėti apie paslaptingus spindulius, apie jį trumpai sakoma: „Trenktas!“. Bet sodiečiai jį vadino švelniau – tiesiog keistuoliu. Radviliškietis irgi važiavo į Kauną, bet ne „laiko mašinos“ patento, o finansavimo – norėjo iš valdžios gauti pašalpos savo išradimams patobulinti. Taigi, laiko mašina 1931m. Lietuvoje jau „egzistavo“, tereikėjo lėšų jos tobulinimui! Ak, kaip mes tai pražiopsojom!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)