Net jei žmogus turi polinkį tapti maniaku, nebūtinai juo tampa

Įprastame gyvenime beveik neįmanoma atpažinti maniako (jei kartu su juo negyvenate), teigia psichologė Julija Konovalova. Galite dažnai susitikti su laiptinės kaimynu, iš šalies žvelgiant maloniu žmogumi, ir nė neįtarti, kad jis kitame miesto rajone naktimis puola žmones. Vėliau, kai maniaką pradeda tyrinėti psichiatrai, atsiskleidžia visa eilė jo psichikos sutrikimų.

„Dažnai smurtauti linkusiems žmonėms nustatoma šizofrenija arba atskleidžiamos įvairios priklausomybės formos. Galima sakyti, kad kone visi maniakai yra psichikos ligoniai. Tačiau ne visi psichikos ligoniai tampa nusikaltėliais“, – teigė psichologė Julija Konovalova, kurią cituoja aif.ru.

Anot jos, pagrindinė tokių žmonių savybė yra moralės ir etikos nebuvimas. Jų smegenyse apstu biologinių ar genetinių sutrikimų, dėl kurių ir pažeidžiamas atitinkamas socialinis elgesys.

1997 metais Amerikoje buvo atliktas eksperimentas, kurio metu tiriamiesiems buvo rodomi įvairūs paveikslėliai ir fiksuojami smegenų impulsai. Po malonaus turinio vaizdų buvo pateiktas akivaizdžiai nemalonus reginys – kraujo balos. Jutikliai tuo metu užfiksavo smegenų impulsinių reakcijų pliūpsnį, sukėlusį pasibjaurėjimo jausmą visiems, išskyrus keletą tiriamųjų. Pastariesiems, pamačius tokį vaizdą, smegenų siunčiami impulsai užsifiksavo tiesią liniją. Lygiai taip pat, kaip monitorius tiesia linija fiksuoja žmogaus mirtį. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)