Apie apatinius sovietmečiu kūrė anekdotus

Pasakojama, kad tais laikais viename Amerikos mieste ilgą laiką kabojo didžiulis reklaminis stendas – generalinio sekretoriaus Leonido Brežnevo portretas – jis buvo su kone iki kelių „šeimyniniais“ plevėsuojančiais apatiniais, o po juo parašas: „Kam dar padėti?“.

Žinoma, sovietų partinių šulų žmonos ir dukterys buvo aptarnaujamos specialiuose centrinių universalinių parduotuvių skyriuose, kuriuose pagal katalogus galėjo išsirinkti geidžiamas prekes. Tarp jų ir apatinį trikotažą, kuris buvo pristatomas į šalį iš užsienio.

Šalies elitas ir jų šeimos gyveno lygiagrečiame paprastų žmonių pasaulyje. Išrinktieji gavo nemokamus butus elitiniuose namuose, buvo gydomi pas geriausius gydytojus ir specialiose ligoninėse. Ilsėjosi specialiose sanatorijose ir poilsio namuose. Jų vaikai mokėsi „centrinėse“ mokyklose, įstojo į prestižinius universitetus, o vėliau papildė naujų partinių nomenklatūrininkų gretas, rašo novate.ru.

Tuo tarpu liaudyje sklandė įvairūs pasakojimai apie tai, kam sovietinei moteriai reikalingi gražūs apatiniai, jei ji vis tiek juos nusimauna?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)