Sovietų podiumo karalienė gaudavo ir perdavinėjo informaciją KGB

Tik iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad būti Sovietų Sąjungos modeliai, beje, kurias vadino drabužių demonstruotojomis, reiškė gražiai gyventi. Iš tikrųjų jos gaudavo „kapeikas“ – apie 70 rublių per mėnesį, o dirbo daug – 10–12 valandų per dieną. Tais laikais už modelius nebent tik valytoja uždirbo mažiau – 65 rublius, rašo kulturologia.ru.

Tuo tarpu sovietų valdžia norėjo parodyti visam pasauliui, kokios gražios, padorios, pavyzdingos moterys gyvena SSRS. Tačiau daugelis paprastų žmonių į modelius žiūrėjo smerkiamai ir nemanė, kad ėjimas podiumu vertas kokio nors atlyginimo. Juk jie ir negalėjo žinoti, kad modeliai ant podiumo repetuodavo tris kartus per dieną ir 12 valandų praleisdavo prisimatavimams. Tačiau jos buvo laikomos nerimtomis, kone palaidomis merginomis, kurioms rūpi tik lūpų dažai ir restoranai.

Viena garsiausių Sovietų Sąjungos modelių buvo Regina Zbarskaja, kurios šlovės kaina – tragedija pasibaigęs gyvenimas.

Regina išpopuliarėjo per naktį: 1961 metais, po SSRS prekybos ir pramonės parodos Paryžiuje, jos nuotrauka buvo išspausdinta „Paris Match“ viršelyje. „Gražiausias Kremliaus ginklas“ – taip prancūzai pakrikštijo Reginą Zbarskają, rašo life.ru.

Regina anksti suprato, kad grožis ir jaunystė gali suteikti jai laimingą ateitį. Tačiau mergina nesuprato vieno paprasto dalyko: jaunystė greitai praeina, o grožis neužtikrina laimės.

1935 metais rugsėjo 27 dieną karininko Nikolajaus Kolesnikovo šeimoje gimė dukra. Tėvas jai išrinko neįprastą tuo metu Reginos vardą. Jis tam tikru būdu ir nulėmė tolesnį mergaitės likimą, nes lotyniškai tai reiškia „karalienė“. Žinoma, kol ji pradėjo karaliauti ant sovietinių podiumų, praėjo dar nemažai laiko. Tačiau jau ankstyvoje jaunystėje būsimasis modelis išsiskyrė tarp bendraamžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)