„Tiek iš mano buvusio kolegos prokuratūroje surinktų duomenų bei informacijos viešojoje erdvėje, kur buvo nuolat tomis dienomis rodomas nukentėjusysis ar paslaptingą šeimos dingimą išgyvenęs posūnis, turėjau labai rimtų abejonių. Visgi dešimties metų darbo patirtis teisėsaugoje nenueina šiaip sau ir kai nuolatos domiesi tokiais nusikaltimais pagarsėjusių asmenų psichologija. Taigi, pasidariau vidinę analizę ir buvau beveik šimtu procentų tikras, kad viskas kas galėjo nutikti, tai turėjo įvykti tuose namuose“ – taip praėjus 26 metams nuo šios tragedijos prisiminė buvęs prokuroras Egidijus Bičkauskas, kurio iniciatyva buvo pradėtas išsamesnis šios mistinės bylos tyrimas.

Dingo trys šeimos nariai

Pirmąsyk apie Biržų rajono Kupreliškio kaimo tragediją Lietuva sužinojo prieš 26 metus, kai 1995-ųjų balandžio 28-ąją tuomet vienas skaitomiausių šalies dienraščių „Respublika“ pirmajame puslapyje paskelbė publikaciją, pavadinimu „Dingo šeima“. Tai buvo bemaž pirmasis atvejis nepriklausomos Lietuvos istorijoje, kai paslaptingai dingo trijų asmenų šeima.

Buvo pranešta, kad Kupreliškio gyventojas, 39 metų Jurgis Vajega su 41-erių metų žmona Danute ir 10 metų dukrele Rūta paslaptingai pranyko dar prieš mėnesį – 1995 m. kovo 31- osios naktį. Tąsyk skelbta, kad nei dingusios šeimos artimiesiems, nei kriminalistams nepavyko aptikti jokių pėdsakų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją