Pavyzdžiui, 1962 m. įvyko Karibų krizė, kuomet Sovietų Sąjunga Kuboje įrengė raketas, galinčias pasiekti JAV teritoriją; situaciją pavyko išspręsti tik po itin sudėtingų diplomatinių derybų, kurių metu buvo visko – grasinimų, Kubos jūrinės blokados, karinių laivynų konfrontacijos, bemiegių abiejų šalių lyderių naktų tiesiogine šia žodžio prasme. 

JAV ir Sovietų Sąjunga Šaltojo karo metu konkuravo iš esmės visose srityse – nuo ginkluotės pažangos iki sporto, pramonės ar kosmoso technologijų pasiekimų. Norint įveikti savo tiesioginį varžovą bet kurioje srityje, būtina nuolat jį sekti ir stebėti, kaip jam sekasi. Jei varžovas kažkurioje srityje yra geresnis, būtina išsiaiškinti, kodėl jis geresnis. Tada reikia imtis atitinkamų veiksmų – tarkim, kopijuoti ar tiesiog pasisavinti konkurento technologijas. Konfrontacija tarp abiejų valstybių buvo tokia didžiulė, kad iš esmės abi šalys buvo įtikėjusios, kad karas prasidės bet kurią minutę

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)