Skulptūra buvo įrengta kolonijos kieme ir paversta fontanu

Šansonjė Michailo Krugo apdainuotas „Vladimirsky Central“ – „Juodojo delfino“ kalėjimas – viena baisiausių laisvės atėmimo vietų Rusijoje, pastatytų XVIII amžiaus pabaigoje Jekaterinos II dekretu. XX amžiuje Vladimiro centrinis pastatas plačiai atvėrė vartus „aukštam svečiui“ – Vokietijos policijos ir SS generolui Hansui Rattenhuberiui, kuris 1933–1945 metais vadovavo Vokietijos diktatoriaus Adolfo Hitlerio asmeninei sargybai ir buvo nuteistas už nusikaltimus žmogiškumui. Ten pat buvo įkalinti ir rašytojas Daniilas Andrejevas, dainininkė Lidija Ruslanova, aktorė Zoja Fedorova ir net Vasilijus Stalinas, rašo maximonline.ru

Įžymybės sėdėjo kalėjime kartu su šnipais, diversantais ir teroristais. Kalbant apie Michailą Krugą, atlikėjas ne kartą koncertavo „Juodojo delfino“ kalėjime 90-aisiais ir buvo asmeniškai pažįstamas tiek su kalėjimo vadovybe, tiek su jos auklėtiniais. Nepaisant ryšių ir pažinčių, populiarus atlikėjas neišvengė banditų kulkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)