„Tą parako kvapą atsimenu ir šiandien. Netgi naktį pakelta aš kuo puikiausiai pažinčiau tą kvapą…“, – po įvykio praėjus beveik 27 metams, šiandien sako žinoma jonaviškė Oksana Kasčiokaitienė, pirmoji Lietuvoje tapusi pagrobėjo-teroristo įkaite.

Moteris tvirtina, kad ji tapo pirmąja įkaite ne tik mūsų šalyje, bet ir visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje. Istorija tapęs įvykis mūsų šalį sudrebino prasidėjęs 1994-ųjų gruodžio 12-osios rytą, o baigėsi lygiai po 24 valandų – gruodžio 13-osios paryčiais.

Šių eilučių autoriui pavyko išskirtinai pašnekinti pirmąją Lietuvos įkaitę O. Kasčiokaitienę.

Kaip ir tada, ji šiandien dirba kirpėja Jonavoje. Maloniai ir atvirai bendraujanti Oksana sako, kad net šiandien atėję apsikirpti pas ją žmonės vis prisimena ir įdėmiai klausosi jos pasakojimų apie anuomet išgyventus dramatiškus įvykius. Tiesa, šiandien 48 metus skaičiuojanti moteris juos pamažu stengiasi užmiršti.

„Šitų prisiminimų jau niekas neišbrauks. Bet norėtųsi juos kažkaip pamiršti, – teigė Oksana. – Beje, vakar sutarėme dėl mūsų pašnekesio ir kaip tyčia vakare per vieną iš komercinių televizijos kanalų rodė vaidybinį filmą „Įkaitas“. Tenai buvo vaizduojama, kaip elgiasi įkaitais paimti mama ir mažametis berniukas. Tikrovėje būna viskas kur kas baisiau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)