Kol paskutinis „Cosa nostros“ – vienos stipriausių organizuoto nusikalstamumo mafijos – bosų laukia teismo Abrucų regiono Akvilos kalėjime, Italijos parlamento opozicinės partijos kertasi tarpusavyje.

Ar tikrai baisiausio kalėjimo režimą „41-bis“ būtina taikyti sunkia onkologine liga sergančiam Matteo Messinai Denaro, abejoja Italijos „Partito Democratico“ – Demokratų partijos – deputatai.

Aistras kaitina ir šiuo režimu Sardinijos Sassario kalėjime bausmę atliekantis kitas ekstremistas – anarchistas, išgarsėjęs Italijoje kaip žiauriausių sprogdinimo ir deginimo išpuolių, akcijų prieš valstybę autorius Alfredo Cospito. Anarchistas pasirinko atvirą pasauliui protesto būdą – jis jau daugiau kaip šimtą dienų kalėjime badauja, sublogo 35 kilogramais ir provokuoja Italiją rodydamas, kad rizikuoja gyvybe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)