NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas prieš keletą dienų įspėjo, kad Rytų Ukrainos Donecko srityje esantis Bachmuto miestas, kurį Rusijos kariuomenė ir „Wagner“ samdinių grupuotės bando užimti ne vieną mėnesį, artimiausiomis dienomis gali atsidurti okupantų rankose.

Visgi, jeigu taip ir nutiktų, situacijos pernelyg dramatizuoti nereikėtų, mano su Delfi bendravęs P. Lukasiewiczius.

Lenkijos žiniasklaidoje karo Ukrainoje aktualijas dažnai apžvelgiantis atsargos pulkininkas interviu pasidalijo savo nuomone, kodėl Rusija pasauliniu mastu jau patyrė strateginį pralaimėjimą, atkreipė dėmesį į tai, kad pro ausis nereikėtų praleisti ir radikalių Rusijos saugumo tarybos vicepirmininko Dmitrijaus Medvedevo pasisakymų bei papasakojo apie niūriu Talibano sugrįžimu į valdžią pasibaigusio karo Afganistane atomazgos priežastis. Šioje Azijos šalyje P. Lukasiewiczius dvejus metus – 2012-2014 m. užėmė Lenkijos ambasadoriaus pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją