Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai atlieka tarptautinį, itin didelės apimties tyrimą, kuriame organizuoto nusikalstamo susivienijimo nariai įtariami dideliais kiekiais platinę heroiną bei kitus narkotikus Airijoje ir Šiaurės Airijoje (Jungtinė Karalystė) bei taip pat vykdę prekybą žmonėmis.

Tyrimas atliekamas jungtinėje tyrimo grupėje kartu su Šiaurės Airijos policijos tarnyba bei Airijos Nacionaliniu narkotikų ir organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuru.

Be to, atskleisti ir kitos grupuotės Lietuvoje įvykdyti rezonansiniai nusikaltimai. Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Šis tyrimas pradėtas gavus informacijos, kad Lietuvoje verbuojami socialiai pažeidžiami žmonės, kurie gabenami į Airiją ir Šiaurės Airiją. Šie žmonės buvo išnaudojami nusikaltimų vykdymui, t. y. jiems tekdavo pardavinėti kvaišalus. Tyrimo metu gauta duomenų, kad 39 metų Klaipėdos krašto gyventojas Airijos saloje buvo sukūręs grupuotę, kurios nariai įvairių miestų gatvėse pardavinėjo heroiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)