1916 m. gruodį uždraudė praustis. Na, ne visai taip, bet taupus lietuvis greičiausiai pasirinko vaikščioti nusmirdęs. Mat vokiečiai uždraudė muilo ir barstomojo muilo „bei visokių taukuotų priemonių skalbimui ar mazgojimui“ gamybą. Nebeleido bet kokios rūšies muilo naudoti valant kambarius ar rakandus. Nepaklususiems grėsė penkerių metų kalėjimas arba 20 000 markių bauda. 

Tarsi to būtų maža, uždraudė ir šunis. Ne, neuždraudė, bet sodiečiai tai suprato savaip. 1916 m. pavasariop vokiečių valdžia apskelbė, jog kiekvienas krašto gyventojas, norįs laikyti šunį, privaląs susimokėti tam tikrą mokestį ir turėsiąs savo namų sargui po kaklu parišti skardelę, taip pat gausiąs raštą, kad augintinis legalus. Buvo grasinama, jog be skardelės pastebėtieji šunys būsią nušaunami. Bet žmonės tos dienos nelaukė, pataupė pinigus – patys tuoj atsikratė šunimis ir tik retas kuris išsiėmė tą leidimą. Šunų rojus tuoj patyrė demografinį sprogimą.

Bet būta ir...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)