Trečiajame 2K tinklalaidės epizode politikai apžvelgia, kas per pastarąją savaitę nutiko ir dar vyksta pasaulio politikoje bei apžvelgia ilgesnes tendencijas įkaitusioje politinėje padangėje.

Tinklalaidės pradžioje pasveikinę Latviją su nauju prezidentu A. Kubilius ir G. Kirkilas grįžta prie karštos Ukrainos ir liepą Vilniuje įvyksiančio NATO viršūnių susitikimo. Ilgus metus politiniais oponentais buvę tinklalaidės kūrėjai svarsto, ką Ukraina išgirs Vilniuje. Nuo to priklausys ir kokią žinutę gaus Rusija.

2K kūrėjai šiame epizode nevengia dar aštriau pakritikuoti Vengrijos, kuri platina šantažo kultūrą, o kartu europlėtros skeptikų pasirenkama kaip pavyzdys, kodėl ES plėtra gali būti nenaudinga.

Diskusijoje apžvelgiamas ir Sakartvelo, Moldovos klausimas. Politikai svarsto, kodėl nutiko taip, kad kažkada integracijoje į ES pirmavęs Sakartvelas dabar velkasi gale.

Kritikos ir nerimo iš G. Kirkilo ir A. Kubiliaus sulaukė ir pastarieji įvykiai Lenkijoje, kuriuos abu politikai vadina antausiu demokratijai, o kartu galimu galvos skausmu ir Lietuvos politikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)