Žavėkitės Ukrainos didvyriškumu ir sugebėjimu atsilaikyti. Pirmosiomis karo dienomis Vladimiro Putino ginkluotosios pajėgos gūžėsi prieš jo užpultos tautos narsą. Susidūrę su V. Putino invazija, Ukrainos žmonės suprato, kad yra pasirengę mirti dėl to, kad galėtų pasirinkti savo likimą. Ciniškam diktatoriui tai turbūt nesuprantama. Likusiai žmonijai tai – įkvėpimas.

Jei tik šios savaitės narsumo būtų pakakę užbaigti šiam karui. Deja, Rusijos prezidentas taip paprastai neatsitrauks. Nuo pradžių V. Putinas aiškiai pareiškė, kad šis karas išeskaluotas – naudingas žodis nešvariai ir galimai katastrofiškai realybei. Baisiausia prasme eskalavimas reiškia, kad nepaisant to, ką darytų pasaulis, V. Putino grasinimai bus vis žiauresni ir destruktyvesni. Jis urzgia, o tai gali reikšti net branduolinio ginklo naudojimą. Jis reikalauja, kad pasaulis atsitrauktų, leistų galąsti peilį ir ruoštis skerdynėms.

Nebus jokio atsitraukimo. Ne tik dėl to, kad būtų neteisinga Ukrainą palikti vieną, bet ir dėl to, kad V. Putinas čia nesustos. Eskalavimas – tarsi narkotikas. Jei V. Putinas šiandien laimės, kita jo „operacija“ vyks Sakartvele, Moldovoje ar Baltijos šalyse. Jis nesustos, kol nebus sustabdytas.