„Tėtis liepė apžioti jo peliuką. Atsisakiau. Liepė: „Imk“. Tada išbėgau iš vonios. Jis išbėgo paskui“, – tai penkiametės estės Annos (vardas pakeistas) žodžiai, paimti iš jos praeitų metų liudijimo Socialinio draudimo departamentui pavaldžiuose „Vaikų namuose“ („Vaikų namai“ – pagalbos centras vaikams, nukentėjusiems nuo seksualinės prievartos, įkurtas pagal Islandijos „Barnahus“ modelį). Savaitė prieš pokalbį su vaiku Policijos ir pasienio apsaugos departamentas gavo net tris pranešimus apie galimai prieš Anną naudojamą seksualinę prievartą. Visus juos pateikė Annos mama Andžela (vardas pakeistas), o įtariamasis pedofilas – Annos tėvas ir buvęs Andželos sutuoktinis Andresas (vardas pakeistas). Šiandien Andresui kaltinimai pedofilija jau panaikinti.

Pateikdamas baudžiamojo proceso išvadas, apygardos prokuroras parašė: „Gana tikėtina, kad Andžela sąmoningai ir piktavališkai vaiko akyse žemino tėvą, į pirmą planą savanaudiškai iškeldama savo, o ne vaiko interesus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją