Ikrus mėgstantys maskviečiai puolė pirkti šprotus

1976 metais didžiuosiuose Sovietų Sąjungos miestuose buvo atidarytos firminės žuvies parduotuvės „Okean“, kurios pirkėjus viliojo gausiu asortimentu ir neįprastu interjeru. Buvo manoma, kad šios parduotuvės atvers naują vidaus prekybos erą. Tačiau už sovietinės mažmeninės prekybos tinklo vitrinų tvyrojo ir šešėlinė prekyba – sąjunginio masto aferos, kur maisto produktų lyderiu tapo juodieji ikrai.

1978-ųjų vasaros rytą, vienoje iš „Okean“ parduotuvių Maskvoje, įvyko kone anekdotinis incidentas. Didžiojo tėvynės karo veteranas nusipirko šprotų pomidoruose konservų, bet, grįžęs namo ir atsidaręs konservų skardinę, pamatė joje juoduosius ikrus. Senolis buvo principingas ir toli gražu neapsidžiaugė tuo, ką pamatė. Jis nunešė pirkinį atgal į parduotuvę ir su skandalu pareikalavo grąžinti pinigus. Šis reikalas kaipmat iškilo į viešumą. Po miestą greitai pasklido kalbos, o ikrus mėgstantys maskviečiai puolė pirkti šprotų skardines

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją