Įdomu, kad būdamas jaunas Smauglys, dar sovietmečiu, į pirmuosius didelius plėšimus ne vien tiktai Lietuvoje, bet ir kaimyninėse valstybėse, susiruošė su vėliau plačiai pagarsėjusiu ir netgi šių laikų žiniasklaidoje ne kartą linksniuotu šalies milijonieriumi. Kai sugrįžo į laisvę jis susimetė su kitu, dvasiniais pasisakymais išgarsėjusiu šalies turtuoliu, kuris tebevengia viešai kalbėti apie savo tamsios praeities klystkelius.

Anuomet didelį atgarsį sukėlęs brutalus V. Stankevičiaus likvidavimas neištirtas iki pat šių dienų. Įdomu tai, kad Lietuvos teisėsaugininkai ilgus metus laikė garbės reikalu išaiškinti itin profesionaliai bei sumaniai parengtą Stankės užsakytos žmogžudystės mįslę. Netgi vienu metu sklandė kalbos, kad tai anuomet galėjo būti padaryta vieno iš šiandien plačiai žiniasklaidoje skambančios Kamuolinių grupuotei priskiriamo asmens rankomis. Tačiau net labiausiai patyrę kriminalistai kažkodėl nuleido rankas ir pernai V. Stankevičiaus paslaptingos žūties tyrimas galiausiai papildė iki šiolei neatskleistų bei tamsiausių lietuviškų kriminalinių bylų sąrašą.

Akistata su rafinuotai dirbusiu žudiku

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)