Medžiai degė kaip gigantiškos žvakės

Tragedija įvyko 1710-ajame Transsibiro geležinkelio kilometre, netoli Ašos miesto. Tai – tankus miškas Gyvatės kalno papėdėje, per kurį buvo nutiestas dujotiekis. 1989 metais birželio 3-osios vėlų vakarą iš vamzdžio pradėjo skverbtis dujos ir pamažu pradėjo užpildyti įdubą, kuria ėjo geležinkelio ruožas, rašo lenta.ru.

Buvo tvanku. Nė vėjelio. Apie 1.10 val. nakties iš dviejų pusių artėjo du keleiviniai traukiniai: Nr. 211 Novosibirskas-Adleris ir Nr. 212 Adleris-Novosibirskas. Traukiniai jau buvo beprasilenkiantys, kai driokstelėjo siaubingos jėgos sprogimas. Užsidegė visi 37 tiek traukinių, tiek elektrinių lokomotyvų vagonai, 11 vagonų nulėkė nuo bėgių, 7 iš jų iš karto visiškai supleškėjo kartu su žmonėmis. 250 metrų geležinkelio bėgių virto metalo ir akmenų krūva, o 1 km spinduliu nuo sprogimo epicentro kilo stiprus gaisras. Smūgio banga pasiekė už 12 km. esančią Ašos miestelį ir su rėmais išnešė gyvenamųjų namų langus. O ugnies atšvaitai buvo matomi už šimto kilometrų. Labiausiai nukentėjo paskutiniai vagonai. Sprogimas ir kilęs gaisras sunaikino 151 hektarą aplinkinio miško.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)