Išskirtine L. Kačiušytė tapo būdama vos 15-os, kai savo talentu apstulbino pasaulį. 200 m plaukimo krūtine rungtyje ji 1978 metais tapo pasaulio čempione ir dukart pasaulio rekordininke. Ant jos trofėjų lentynos – Europos taurės, įvairių spartakiadų ir universiadų čempionės apdovanojimai, net 25 Lietuvos rekordai.

Galiausiai vyšnia ant torto – 1980-aisiais Maskvoje palikdama be žado tuometinės SSRS rinktinės vadovus, ekspertus ir komentatorius Lina nežmoniškos valios pastangomis išplėšė olimpinį auksą iš favorite laikytos rusės rankų.

Unikalaus jos olimpinio laimėjimo plaukiant 200 metrų krūtine iki šiol nepavyko pakartoti nė vienam Lietuvos plaukikui. Kaip žinia, R. Meilutytė Londono olimpinėse žaidynėse triumfavo perpus trumpesnėje 100 m distancijoje.

Per trejus metus susišlavusi visus įmanomus trofėjus L. Kačiušytė baigė savo karjerą būdama vos 20-ies metų. Jos laimėjimų svorį patvirtina ir faktas, kad tik lietuvė iš tuometinės Sovietų Sąjungos rinktinės atsidūrė JAV įsikūrusiame plaukimo Šlovės muziejuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)