Pekinas tikslingai dirba su pažangiomis technologijomis ir kuria armiją, prilygsiančią ar pranoksiančią amerikietiškąją. JAV žvalgyba prognozuoja, jog Kinijos ginkluotųjų pajėgų modernizavimas bus baigtas iki 2035-ųjų, iki 2047 metų armija gali tapti galingiausia pasaulyje. Kinų karinis potencialas auga labai greitai, neaišku, kiek ir kaip jis veiks Pekino politiką, lemtingiausiu gali tapti artimiausias dešimtmetis.

Kinijos ekonomika ir siaučiant koronavirusui šių metų pirmą ketvirtį augo 18,3 proc., lyginant su analogišku pernykščiu laikotarpiu, Bendrojo vidaus produkto (BVP) augimas buvo didžiausias nuo 1992 metų, kai rodiklis pradėtas fiksuoti. Tiesa, COVID-19 pandemija vis dėlto smogė, pavyzdžiui, smulkiam ir vidutiniam verslui, kuris sudaro 80 proc. Kinijos miestų ekonomikos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)