Buvęs liaudies meistras, profesionalus drožėjas, kurio Dievo motina iki šiol stovi šalia Šiaulių esančiame Kryžių kalne, buvo išsiųstas tarnauti į elitinę samdomų žudikų ir profesionaliausių žvalgų ruošimo kalvę – Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) mokyklą šalia Maskvos.

Alvydas Juodris, arba tiesiog Benas, paslaptimi tapo dar būdamas gyvas, tad nieko stebėtino, kad miręs tapo dar didesne.

Vien „Beno skerdiko“ pravardė kėlė siaubą ne tik Lietuvos kriminaliniams šulams, bet ir dešimtojo dešimtmečio kriminalinio pasaulio luomų atstovų valdomiems Rusijos miestams – Maskvai, Sankt Peterburgui, Kaliningradui ar Latvijos sostinei Rygai.

Būtent jam priskiriami nužudymai fiksuoti ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, o aukų galėjo būti kelios dešimtys. Šiandien drąsiai prabilę policijos veteranai neslepia, kad būtent A. Juodris-Benas galėjo likviduoti ir vieną garsiausių visų laikų Rusijos žurnalistų – Vladislavą Listjevą, kurio žudikas neišaiškintas iki šiol.

Beno bijota visur – tarp „zonų“ vilkų, tarp suįžūlėjusių naujųjų laikų kriminalinių autoritetų ar iki savimi bei savo apsauga pasitikinčių Maskvos turtuolių.

Šiauliuose gimusio ir nemažai metų praleidusio Beno gyvenimas ir istorija baigėsi viename Klaipėdos daugiabutyje.

Apie A. Juodrį-Beną iki šiol sklando nemažai mitų bei istorijų, bet nebuvo sukurtas nė vienas išsamesnis pasakojimas, tad pabandėme atidžiau pažvelgti į šią paslaptingą kriminalinio pasaulio legendą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)