aA
XIX ir XX amžių sandūroje pasaulyje vyko dideli pokyčiai įvairiose mokslo srityse, farmacijos bei maisto pramonėje, tuo pačiu keitėsi ir žmonių gyvenimo būdas, įpročiai. Tyrinėjant maisto kaloringumą, jo vertę bei vitaminų įtaką sveikatai, kartu pradeda plėtotis ir alternatyvios mitybos praktikos, tokios kaip vegetarizmas, kurios netrunka paplisti Europoje, o kartu ir Lietuvoje. Pradedama kritikuoti per didelį mėsos vartojimą, keliami etiniai klausimai bei atsižvelgiama į gyvulinės kilmės produktų vartojimo įtaką sergant tam tikromis ligomis.
Daržovės
Daržovės
© Unsplash
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(2 žmonės įvertino)
5.0000
The Economist | D+

Pasaulis ne visas vakcinas nuo COVID-19 pripažįsta vienodai: kurios atveria daugiausia vartų (4)

Galimai geriausiu testu popandeminiam pasauliui taps tarptautinių kelionių sugrįžimo mastas. 2020...

Josh Wingrove | D+

Po 6 savaičių ligoninėje pabudęs vyras negalėjo patikėti, kas su juo įvyko: deja, ši patirtis neįtikino net artimųjų matomas ryškus susipriešinimas COVID-19 atžvilgiu (4)

Larry Krauckas pabudo nepažįstamoje ligoninėje, o data, įrašyta jo palatoje esančioje lentoje,...

Tomas Stasiukevičius | D+

Svarbiausi įvykiai, kurių praleisti nevalia: užtruksite tik 5 minutes (4)

Šios savaitės pirmadienis pasitiko mus reikšmingais pokyčiais kai kurių profesijų atstovams:...

The Economist | D+

Europa jau jaučia pasekmes: kokie sunkumai mūsų laukia, jei temperatūra padidės 1,5 laipsnio ar daugiau (5)

Paryžiaus klimato sutartis , dėl kurios derėtasi 2015 m. Jungtinių Tautų (JT) viršūnių...

Vaidas Mikaitis | D+

Rasistiniais išpuoliais garsėjančioje šalyje lietuviams prireikė apsaugos: čia pirma gausi peilį į šoną ir tik tada bus aiškinamasi, ką turi (15)

Rašau, būdavo tekstus apie keliones kaimyninėse šalyse, džiaugiuosi, kad žmonės skaito ir iš...

Tomas Ramanskas | D+

Šaro Barsa. Tai, ko nerodė per TV. Sudėtinga Barsos savaitė ir išskirtinis Jokubaičio interviu: tokią asmenybę kaip Šaras nėra lengva pakeisti

Barselonos komanda iš Supertaurės turnyro Tenerifėje sugrįžo tuščiomis, tačiau šią savaitę...

Eugenija Grižibauskienė | D+

Solidžiu verslininku tapęs pirmasis Lietuvos blogeris Kirvaitis – apie pirmuosius kompiuterius, praleistas pamokas ir muzikavimą apsimestinėje olandų grupėje (1)

Aldo Kirvaičio su draugais įkurta, globalių finansų rinkoje besidarbuojanti „ Metasite “...

Rūta Lapė | D+

Kasdienybės herojai. „Man-go“ narės Rimos plastinės operacijos, ir kodėl išsiskyrę Radzevičiai dar kartą susituokė

Legendinės grupės „ Man-go “ narė Rima Petrauskytė – apie neseniai atliktas plastines...

Aistė Žebrauskienė | D+

Paskaičiavo, kiek jau permokame už būstą: kaistanti NT rinka slenka link pavojingos ribos (3)

Per metus butų kainos Lietuvoje augo dviženkliu tempu ir pasiekė 18 proc. Lietuvos banko (LB)...

Vytenis Miškinis | D+

Po sovietinio kalėjimo klaipėdietis laisvėje nebeprisitaikė: atėmęs dvi gyvybes pats sulaukė negailestingos lemties

„Nuteisti išimtine mirties bausme“, - tokį nuosprendį 1993 metais išgirdo klaipėdietis...

„Nepatogūs klausimai“ | D+

Nepatogūs klausimai. Svečiuose – Karolina Meschino

Atsakymai į klausimus, kuriuos ne visi išdrįsta užduoti, skamba laidoje „Nepatogūs klausimai“...

Vaida Kurpienė | D+

Ką valgyti? Su Vaida Kurpiene: kaip reikėtų maitintis, kai sergama vėžiu

Šįkart dietistė Vaida Kurpienė atsako į du svarbius klausimus: kaip reikėtų maitintis, jei...