Savaitinėje tinklalaidėje ilgus metus oponentais buvę politikai vėl sėda prie vieno stalo ir dalijasi savo įžvalgomis apie svarbiausius šiuo metu vykstančius politinius klausimus Lietuvoje ir pasaulyje.

Savo savaitinę įvykių apžvalgą tinklalaidės kūrėjai pradeda nuo Kachovskos hidroelektrinės susprogdinimo. G. Kirkilas klausia, ar tai nėra dar vienas rusų bandymas parodyti Vakarams, kad Ukrainą užpuolęs Kremlius yra pasiruošęs bet kam. Savo ruožtu A. Kubilius teigia, kad šis brutalus aktas gali turėti skausmingų Rusijai pasekmių.

„Tai reikėtų traktuoti kaip stambaus masto teroristinį Kremliaus aktą, nes toks juridinis traktavimas atvertų duris daugeliui kitų galimų teisinių veiksmų, įskaitant ir užšaldyto sankcijomis Rusijos turto visiškai teisėtą nusavinimą“, – įžvelgia A. Kubilius.

Tinklalaidėje politikai taip pat diskutuoja apie NATO plėtrą, ukrainiečių lūkesčius ir Ukrainos puolimo rezultatų platesnes pasekmes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją