Su Olha susiskambiname vaizdo skambučiu – jauna žurnalistė dėkoja už galimybę pasipasakoti. Šiuo metu ji grįžusi į Kyjivą. Žurnalistė pokalbio metu akcentuoja, kad nuo invazijos pradžios nejaučia emocijų. „Vieną dieną tie jausmai ateis, bet šiandien to dar nėra. Priešpaskutinėje kelionėje į frontą buvau Soledare, jis netoli Bachmuto. Pamačiau didelį gaisrą. Ukrainos kariai sakė, kad čia rusų aviacija, turiu slėptis. Nuoširdžiai – nejutau jokios baimės. Pamačiau ugnį, o kita mintis – turiu ją nufilmuoti, tai mano darbas. Kitą dieną su kariu pamatėme, kad du rusų sraigtasparniai šaudo. Kai išgirdau tą garsą, nejutau baimės. Suprantu, kad tai keista, bet negaliu to pakeisti. Manau, kad mano smegenys užblokavo daug emocijų. Esu išgyvenimo režime“, – atvirai sako Olha.

Pokalbio metu su fronte dirbančia žurnaliste aptariame tai, kaip atrodo jos kasdienybė, ko dažniausiai prašo fronte likę civiliai. Olha žodžių nevynioja į vatą ir sako, kad ją šokiruoja faktas, jog kai kurie tautiečiai ir toliau bendrauja su giminėmis Rusijoje.

Dirba be laisvadienių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją