Jei kas nors būtų pareiškęs, kad šiais metais visame pasaulyje bus įvestas karantinas, pandemija nusineš šimtus tūkstančius gyvybių, bus skiriami milžiniški skatinamųjų priemonių paketai, palūkanų normos smuks, tarptautinės kelionės nebevyks, o epidemiologų pavardės taps žinomos kiekvienam, greičiausiai būtume palaikę tą žmogų visišku bepročiu.

Ir vis dėlto visai tai, ir dar daugybė kitų netikėtumų, iš tikrųjų įvyko. Dėl COVID-19 pandemijos atsirado nauji ekonominės srities nugalėtojai ir pralaimėtojai – kai kurioms valstybėms su virusu kovoti sekėsi daug geriau negu kitoms.

Be to, geriausiai sekėsi ne toms valstybėms, kurių sėkmės būtume galėję tikėtis – kai kurios pažangiausios Vakarų valstybės, pavyzdžiui, JAV ir Jungtinė Karalystė, pasirodė siaubingai, o kur kas skurdesnės šalys, ypač Azijoje, pasiekė daug geresnių rezultatų: individualizmą ir prastai pateiktus patarimus, ko imtis, nugalėjo daugybė vienas kitą sutvirtinančių vyriausybės priemonių ir valdžią palaikanti visuomenė.

Taigi kasmetinė „Saxo Bank“ užduotis sukurti 10 beprotiškų prognozių artėjantiems metams kur kas sunkesnė nei įprastai, nes kai kurios iš jų atrodo labiau įtikimos, negu pokyčiai, kurie iš tiesų įvyko 2020 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)