Kremliui artimas politologas Sergejus Kraganovas dar iki karo ne kartą šaipėsi iš NATO atsako Rusijai. Jo nuomone, iš tiesų Aljansas nežinotų, ką daryti, kai/jei Maskva panaudotų taktinį branduolinį ginklą kur nors Ukrainoje, Lenkijoje ar Baltijos valstybėse. Esą Vakarai atsakui nesiryžtų, ir Kremlius šią aplinkybę „įskaičiuoja“.

Karas Ukrainoje apskritai kursto Kremliaus propagandininkų apokaliptines fantazijas.

Televizijos RT direktorė Margarita Simonian televizijoje „Rossia-1“ balandžio 26-ąją sakė: „Arba pralaimėsime Ukrainoje, arba prasidės Trečiasis pasaulinis. Trečiojo pasaulinio galimybę asmeniškai laikau realistiškesne, žinodama mus, mūsų vadovybę, Vladimirą Vladimirovičių (Putiną – A.S.), kaip čia viskas sutvarkyta (...)“.

„Na, mes tai į rojų, o jie paprasčiausiai nudvės,“ – V. Putino citata atsiliepė laidos vedantysis Vladimiras Solovjovas. Čia turima omenyje V. Putino pasisakymą „Valdajaus“ diskusijų klube 2018-ųjų spalį apie branduolinio konflikto grėsmę: „Mes (rusai? – A.S.) kaip kankiniai pateksime į rojų, o jie (ne rusai? – A.S.) paprasčiausiai padvės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)