Ne, per praėjusio sekmadienio erbi et orbi (miestui ir pasauliui) Kalėdų pasveikinimą popiežius nekalbėjo apie tradicines ar netradicines šeimas, nelietė nei lesbiečių, nei gėjų. Nesikarščiavo, nemosavo rankomis, nekėlė balso. Visokių sudėčių šeimoms Švento Petro bazilikos kolonų aikštėje, suprojektuotoje garsaus Neapolio baroko skulptoriaus Gianlorenzo Bernini, praėjusį sekmadienį užteko vietos, visos buvo popiežiaus palaimintos, įskaitant ir mano pačios. 

Visų susirinkusiųjų Pranciškus tradiciškai su švelnia ironija paprašė melstis ne tik už artimuosius, bet ir už jį patį, visoms šeimos palinkėjo gražių Kalėdų ir, kaip visada, pragmatiškai ir žmogiškai – buon pranzo (gerų pietų). Juk didžiausia Dievo malonė, kaip paskutinėje Jėzaus vakarienėje, susėsti prie stalo kartu.

Bet kodėl būtent šįmet šventasis tėvas taip smarkiai sunerimo dėl to, kas vyksta mūsų visų, ypač jaunose šeimose?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)