Ušacko nuspėjami ir nuobodoki komentarai „URM įgaliota pranešti“ stiliumi nei nustebino, nei nuvylė. Priežastis suprantama – karjeros diplomatas, verslas visame pasaulyje. Reikia kalbėti atsargiai, pasveriant kiekvieną žodį. Užtat Tutkus nenuvylė – jau seniai skaičiau komentarus feisbuke su tokiu susidomėjimu. Nepriklausomas ir niekam neskolingas atsargos karininkas gali tiesiai šviesiai rėžti tiesą.

Ypač užkabino ši Tutkaus komentaro feisbuke dalis:

„Mano manymu tie, kurie tiki, kad talibai bus „geresni ir demokratiškesni“, klysta. Kas bent šiek tiek pažįsta Rytų pasaulį, žino, kad musulmonas viena galvoja, kita sako, trečia daro. Būtų neblogai žinoti ir tai, kad kiek man žinoma, pagal musulmonų radikalų įsitikinimus apgauti kitatikį (arba nužudyti) yra dorybė. Matomai ieškant sprendimų į šį ypatumą derėtų atsižvelgti.“

Mano paties patirtis bendraujant su radikaliais ir nelabai musulmonais (teisybės dėlei, reikia pasakyti, kad ne su visais, bet dauguma) lygiai tokia pati, kaip aprašė Tutkus. Tik aš niekada nepasakysiu to viešai – visgi XXI amžius, ES, demokratija, verslo interesai, tolerancija, aršūs žmogaus teisių gynėjai ir dar tūkstantis priežasčių. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)