Žodžiu, keiksmai YRA mūsų kalbos dalis. Todėl nekrūpčiokim ir pažiūrėkim, kokie keiksmažodžiaipopuliariausi pasaulyje ir Lietuvoje. Kokia jų kilmė ir raida. Ir sužinokime, ką iš tikro kai kurie iš jų reiškia.

Kažkada tėtis mane prigavo. Žaisdamas krepšinį užsimiršau ir žodžiai su daug žvaigždučių (bl**, na***,ku***) skambėjo per visą kiemą. Rėkalojau, žinoma, ne vienas. Emocijoms liejantis per kraštus, burnojo visi – tiek žaidėjai, tiek sirgaliai. Tiesiog mano kakarynė buvo tokia, kad artimieji gėdijosi net penktame aukšte. Namie laukė rimtas pokalbis, nes tėvai galvojo, kad nesikeikiu; su jais visuomet kalbėdavau pagarbiai ir be... svetimybių. Deja, keikiuosi ir dabar. Irgi valdausi. Mama jau priprato, darbe irgi kažkaip plius minus išsisuku tik su lietuvių kalba. Tačiau emocijos toks dalykas: kai jauti stipriai, kalbi irgi panašiai. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją