Kartą dalyvavau viename konkurse, kuriame buvo vertinami įvairūs finansinėms technologijoms (fintech) ir kibernetiniam saugumui skirti sprendimai. Pradžioje nominantai prisistatė patys ir pristatė savo idėjas. Jeigu atvirai, buvau maloniai šokiruotas reginio. Negaliu teigti, kad IT sritis man tolima, bet kai kurių sprendimų tiesiog negalėjau paaiškinti. Į sceną lipo lietuviai, jauni, išsilavinę, ir pasakojo apie savo produktus, kaip sekėsi pritraukti užsienio investicijų, parduoti savo sprendimus pasaulinio garso bankų gigantams ir užsienio valstybių vyriausybėms. Niekada taip nesididžiavau Lietuva, kaip per tą ceremoniją. 

Vėliau, kaip įprasta, buvo banketas ir furšetas, sėdėjau prie stalo su dviem komandomis ir man pavyko pabendrauti su jaunuoliais. Uždaviau natūralų klausimą: „Iš kur tiek proto?“, ir beveik visi atsakė – iš „Barclays“. Visus šiuos sprendimus, žinias ir technologijas jauni Lietuvos piliečiai gavo dirbdami ten. „Barclays“ išėjimas ne tik nesugriovė jų planų, bet atvirkščiai, paskatino sukurti savo verslą. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)