Lenkų intelektualai vasario 19-ąją „Gazeta Wyborcza“ paskelbtu atviru laišku ragino planetos vyriausybes išnaudoti visas įmanomas priemones, gelbėjant Ukrainą. Pasirašiusieji pripažino kreipimusi nesustabdysią rusų, bet matė reikalą išreikšti solidarumą su ukrainiečiais. 

Iš Rusijoje dar neblokuoto rusų „Facebooko“: „neturiu žodžių, todėl skaičiuoju. Nuo sausio 1-osios iki vasario 22 dienos rusai paskelbė 80 tūkstančių įrašų apie politinę gėdą: rusų interneto atviruose šaltiniuose (ne mesendžeriuose ir spaudoje) ieškojau pasisakymų tema „mums /man gėda“ greta žodžių „Putinas / Donbasas / Ukraina / Luhansko liaudies respublika / Donbaso liaudies respublika / mūsų šalis.“ 

Atviras klausimas: daug ar nelabai 80 tūkstančių yra 140 milijonų gyventojų turinčiai Rusijai? Irgi nurodytina, kad šis įrašas – iš ikikarinių laikų. 

Gyvenimas kaip visada margas. Gal net kaip niekada. 

„Youtube“ kovo 7-ąją blokavo vieną svarbiausių karo su Ukraina ideologų propagandininką Vladimirą Solovjovą. V. Solovjovas 2008 metais: „Jokio Rusijos karo su Ukraina niekada nebus. Bet kuris jį pradėjęs – nusikaltėlis.“ 

Maskvos ir visos Rusijos patriarchas Kirilas per pamokslą Atleidimo sekmadienį (irgi kovo 7-ąją) pasakė, kad kariniai veiksmai Ukrainoje prasidėjo, nes ukrainiečiai nenori gėjų paradų. 

Po dviejų dienų rusų numesta aviacinė bomba pataikė į apsiausto, tačiau besilaikančio (bent tuo metu) Mariupolio kiemą tarp ligoninės pediatrijos skyriaus ir gimdymo namų, užmušė tris žmones (viena jų mergaitė), sužeidė 17, tarp kurių ir gimdyves. 

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova likus kelioms valandoms iki smūgio pareiškė, jog ukrainiečių nacionalistai iš gimdymo namų išvijo personalą, gimdyves ir įrengė ten šaudymo pozicijas. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės