Beje, po trijų dienų (gegužės 16-ąją) po pokalbio Maskvos meras Sergejus Sobianinas paskelbė apie sprendimą Maskvos „Renault“ fabrike, technologinėje partnerystėje su KAMAZ, atnaujinti automobilių „Moskvitch“ gamybą.

Labiausiai išisvysčiusių planetos ekonomikų grupės G7 užsienio reikalų ministrai susitikime Vokietijoje gegužės 14 dieną ragino Pekiną susilaikyti nuo paramos Maskvai kare su Ukraina, nurodę, jog Rusijos veiksmai provokuoja maisto bei energinę krizę, kuri gali paliesti daugelį šalių, taip pat Azijoje ir Afrikoje.

Naujienų agentūra „Reuters“ balandį informavo, jog kinų naftos kompanijos neskuba kontraktuoti naftos iš Rusijos taip pat dėl nenoro, jog Vakarai tai interpretuotų kaip paramą Maskvai. Nuo karo Ukrainoje pradžios Rusija ir taip parduoda naftą Kinijai su 35 proc. nuolaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją