Jei randame būdų pasijuokti iš savęs, iš situacijos, į kurią papuolėme, reiškia, kad atradome galimybę į visa tai pasižiūrėti iš kito kampo, o tai kutena naujų sprendimų paiešką, todėl visose situacijoje juokas yra rekomenduotinas dalykas. Na, o jei neišeina juoktis, tai bent jau paieškokim pozityvo, nes tai irgi raminamasis vaistas be šalutinio poveikio.

Vaistas be šalutinio poveikio

Pirmiausia, visi sužinojome, kad virusas atvyko sugadinti A. Valinsko verdamos auksinės svogūnienės viralo, kurią jis norėjo išpilstyti į politikų srėbtuves.

Nepasisekė, bet svogūnienė toks viralas, kad gali ir užšaldyti, ir į šaldytuvą padėti, nesurūgs. Na, skonis, gal pasikeis, bet turinys – tikrai ne. Ir šalutinio poveikio nebus. Ar ne? Antra – virusas atvyko ne tik padėti svogūnų prima dono priešams, bet ir su tikslu padėti visiems vyrams pamatyti, kokia tikroji jų žmonų plaukų spalva, nes daugelis jų net neįtarė, kad žmona blondinė – visai ne blondinė ir atvirkščiai. Todėl gali įvykti nauja pažintis su naujos spalvos žmona...

Na, žmonoms parodė, kad ir be grožio salonų galima išgyventi: nagučius lakuojant namuose, o pablukę antakučiai visai dera prie naujos plaukų spalvos. Na, su veideliu šiek tiek blogiau – jei neprisitaupei jam tinko, gali spalva šiek tiek ir bauginti, bet nieko: pastovėsi prie puodo, juk vis tiek neturi ką veikti, tai ir veidelio spalva įgaus naujo atspalvio.

O toms moterims, tai yra beveik visoms, kurios niekada neturi kuo apsirengti, karantinas namuose padės atšaukti spintos karantiną ir pasiknisus ten atrasti tai, ko net nežinojai esant. Na, panašiai kaip tame anekdote, kur pirtyje vanojasi Čiapajevas ir Petka, trindamas jam nugarą, suranda ten pernai ieškotus marškinėlius.

Na, o vyrams šis virusas padės ne tik iš naujo susipažinti su kitokia žmona, bet jiems teks įrodyti, jog vyras, ne tik tas, kuriam tarpukojyje kažkas tabaluoja, bet ir kažkas daugiau. Kas daugiau? Na, pavyzdžiui, būnant namie gali tekti ir elektros lemputę įsukti ir vandens čiaupą pataisyti, gali tekti ir vinį įkalti ar vaikams dviratį sutaisyti, gali tekti pačiam mašiną nusiplauti ar ratą pasikeisti.

Na, o tie šeimos vyrai, kurie visada buvo juodai užimti, gali tikėtis sužinoti daug naujų dalykų, kaip pavyzdžiui, kurioje mokykloje ir kurioje klasėje mokosi jų vaikai ir kokių dalykų jie mokosi, kodėl verkia duonelė tinginio valgoma arba kodėl reikia kažką įdėti į šaldytuvą, kad jis būtų pilnas. Nejaugi išmaniųjų technologijų laikais šaldytuvui reikia tarnaičių, kad jis pats negali savimi pasirūpinti? Kažkas galbūt nustebs, kad ne pati viryklė valgį gamina arba, kodėl komunalininkai nepasiima šiukšlių iš namų, o jas iki šiukšlių dėžės reikia nunešti pačiam, kodėl toks tinginys yra dulkių siurblys, kad jį reikia pačiam tampyti ir kokia bjauri yra skalbimo mašina, kad ne pati susirenka nešvarius skalbinius, o kažkas kitas turi surinkti. Žodžiu, netikėtumų ir naujų patirčių bus apsčiai. Na, panašiai kaip anekdote, kur kalbasi du berniukai.

– Kaip veikia pelėkautai, kuriuos neseniai sukonstravo tavo tėvas?
– Tiesiog puikiai. Kas rytą šalia jų randame porą pelių, kurios nugaišo iš juoko, išvydusios tokį tėvo technikos stebuklą.

Atokvėpis nuo švenčių

Kažkur girdėjau gerą posakį – niekaip negaliu suprasti dviejų dalykų: iš kur atsiranda dulkės ir kur dingsta draugai, kai dingsta pinigai? Karantinas šioje vietoje padės atsakyti į šiuos klausimus, nes turėsi laiko įsigilinti, bet pozityvo bus. Bus ir atokvėpis. Ypač, jei šiuo laikotarpiu buvai pakviestas į draugų gimtadienius ar pats turėjai jį švęsti. Kodėl? Nereikės išlaidauti su dovanomis draugams, nes šventės nebus. O ir tau pačiam po savo šventės nereikės galvoti, kur padėti dešimtąją barzdaskutę ar penkioliktąjį laikrodį, kam padovanoti netinkančius kvepalus ar vonios priemonių rinkinius. Šventės nebus, sutaupysi ir galvoti nereikės. O ir draugų neprarasi nei todėl, kad nenuėjai, nei todėl, kad nepakvietei, nes tiesiog šventės nebuvo. Gerai ar ne?

Ir pinigams bus šioks toks atokvėpis – mažiau išėjimų, daugiau pinigų. Išgyvensim be kasdieninio šopingo rūbų, avalynės, galanterijos parduotuvėse? Sunkiai ? Na, jei sunkiai – Jūsų paslaugoms vis dar visagalė internetinė prekyba – šopinkitės...O gal geriau atšaukim savo spintos karantiną. Kaip kiškis, kuris tempdamas per mišką ilgą ilgą siūlą, sutiko mešką, o ši jo paklausė, kam jis, žvairys, tą siūlą tempiąs. Kiškis jam atsakė: „Kam, tam... Gal pasiūlysi jį stumti?!“.

Ir mums, neatšaukusiems karantino spintai, gali prireikti ne rūbus iš spintos tempti, o pačią spintą išstumti.

Tos pačios akelės verkia, tos pačios juokiasi

Sakoma, kad nė pats velnias nieko negali padaryti žmogui, kol šis dar sugeba juoktis, todėl žvilgtelėkime į šiandieną ir į ateitį su šypsena. Taigi, šis raguotas virusas, įnešęs sumaištį į mūsų gyvenimus, atnešė kai kam ir gerų žinių. O jos geros vairuotojams, nes ženkliai sumažėjo degalų kainos, jos geros visiems gyventojams, nes pirmą kartą per beveik dvi dešimtis metų, sumažėjo oro tarša, jos geros žaliesiems valstiečiams, nes į aukštumas šovė ministro pirmininko ir sveikatos ministro reitingai, jos, tikriausiai, pagerins ir mūsų demografinę situaciją, nes, turėdami laiko suprasime, jog per toli ir per ilgai skrenda gandrai, kad dar turėtų sveikatos savo snapuose vaikus nešioti... Todėl to darbo teks imtis patiems. Ir su sava žmona, nes pas kitą neišeisi.

Na, o jei rimtai, tai šios negandos akivaizdoje mes vėl tampame susitelkę ir vieningi: viešbučiai, moteliai, apartamentų savininkai siūlo apgyvendinimo paslaugas, kad žmonės galėtų saugiai izoliuotis, jei dėl objektyvių priežasčių negali to daryti namie. Privačios gydymo įstaigos siūlo savo paslaugas, jog prireikus jose galės būti gydomi virusu užsikrėtę asmenys. O kiek privačių iniciatyvų: eiliniai piliečiai siūlosi nupirkti ir atvežti maisto, vaistų, visoje Lietuvoje kooperuojasi savanoriai bendrai pagalbos veiklai, verslininkai perka kaukes, respiratorius medikams, restoranai nemokamai teikia maistą medikams, karantine esančios moterys siūlosi be atlygio prižiūrėti vis dar dirbančių mamų vaikus, mokytojai dalijasi nuotolinio mokymo programomis, virtualiomis kelionėmis po Lietuvą, į paramos fondus byra verslininkų ir eilinių piliečių aukos... Tai galima vardinti, vardinti ir dar ilgai vardinti, todėl drįstu teigti – mes nugalėsime šį devyngalvį slibiną: verkdami ir šypsodamiesi, dirbdami ir padėdami dirbantiems, savo didele širdimi ir išmintimi, guosdami ir mylėdami šalia esantį.

Stiprinkime imunitetą ir šypsodamiesi gerkime čiobrelių arbatą, užsikąsdami meduota citrina su imbieru, padarykime reveransą raugintiems kopūstams, laikykimės informacijos dietos, nes žinojimas, kas vyksta ir ko turime imtis– ne nuramina, o išgąsdina.

Būkime sveiki ir išgyvenkime...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)