Tačiau ir jis netrukus nusileis sparčiai tobulėjančiam Dirbtiniam Intelektui. Kas beliks? Mokslininkai į tai atsako – „mėgautis gyvenimu“.

Bet, kol tas laikas dar neatėjo, belieka susitvarkyti savo gyvenimą čia ir dabar. Kaip? Paprastai – kaip mokė senovės žydai, „ieškant protingesnių už save ir klausant jų“. Klausant jų net tada, kai manote esąs Visatos centras. Klausant jų net tada, kai su jais nesutinkate. Tai sunku, bet tai padeda. Nes tik taip gali kažko išmokti (neveltui jau antikos išminčiai žinojo, kad „kol kalbi pats, nieko neišmoksti“). Nes tik taip gali tapti dar geresniu, nei jau esi. Argi be reikalo virš Centrinės Žvalgybos Agentūros įėjimo kabo užrašas: „Pažink tiesą, ir ji tave išlaisvins“?

Štai šiek tiek tų teisingo gyvenimo taisyklių, kurių mes retai laikomės, o be reikalo!

1. Dalyvaukite rinkimuose – „visų šalių parlamentai yra sudaryti iš blogų žmonių, kuriuos išrinko geri žmonės, neinantys į rinkimus“ – tą žinojo jau antikos išminčiai.
2. Nepriimkite jokių sprendimų, kai esate supykęs – žmonės taip ir vėl pradeda rūkyti ar vartoti narkotikus, kelia ranką prieš žmonas ir meta gerus darbus – vien dėl to, kad „yra supykę“. Tiesiog taip nedarykite.
3. Būkite savimi – daugelis žmonių šiame pasaulyje kamuojasi vien dėl to, kad yra priversti būti kažkuo, kuo jie nėra. Jie jaučia spaudimą iš savo tėvų, bendraamžių, bendradarbių, draugų ar tiesiog iš visuomenės. Žmonės visiškai beprasmiškai tatuiruoja savo kūnus, moterys stato krūtų implantus, vyrai veda moteris, kurių nemyli, siekia karjeros, kurios nekenčia – ir viskas vardan ko? Tam, kad padarytų kažką kitą laimingą. Būkite savimi, nes būti kitu yra kvaila.
4. Jei nusidedate, įsitikinkite, kad 10 kilometrų spinduliu nėra jokių pažįstamų žmonių.
5. „Nieko neatimkite, neapgaukite ir neįžeiskite – ir nereikės gatvėmis su apsauga vaikščioti“, kažkada sakė garsu Rusijos dainininkas Josifas Kobzonas. Nemeluoti ir nieko neįžeisti yra kur kas lengviau nei atrodo.

Visos Jūsų paslaptys yra arba niekinės, arba nesaugios. Senovės mafijoziai sakydavo, kad „paslaptį galima išlaikyti tik tada, kai ji žinoma dviem žmonėm, ir vienas jų yra miręs“. Nepatikėkite savo paslapčių niekam. Tie patys mafijoziai žinojo, kad „tik tas kuris žaidžia vienas, niekada nepralošia“.
G. Drukteinis

6. „Gyvename tik vieną kartą“ – tą žino net Žilvinas Grigaitis. Kapinės yra pilnos ne tik nepakeičiamų žmonių. Jose pilna ir tų, kurie nesilankė sporto salėje, nesitikrino sveikatos pas gydytojus ar valgė visokį šlamštą. Turime vieną kūną – pasirūpinkime juo.
7. Skirkite laiko žmonėms, kuriuos mylite – nepaskambinti savo tėvams ar neaplankyti senelės dabar, kai turi kažkokių svarbių reikalų, atrodo visai logiška ir išties nelabai svarbu. Bet vieną dieną bus svarbu.
8. Visos Jūsų paslaptys yra arba niekinės, arba nesaugios. Senovės mafijoziai sakydavo, kad „paslaptį galima išlaikyti tik tada, kai ji žinoma dviem žmonėm, ir vienas jų yra miręs“. Nepatikėkite savo paslapčių niekam. Tie patys mafijoziai žinojo, kad „tik tas kuris žaidžia vienas, niekada nepralošia“.
9. Nesirūpinkite dėl smulkmenų – tai esminis laimingo gyvenimo patarimas. Gyvenkite savo gyvenimą, o smulkmenas palikite likimui. Kai suvoksite, kas yra tikrai „dideli dalykai“, tokie kaip ligos ar finansinis nepriteklius, kaipmat suvoksite šito patarimo prasmę.
10. Paprašyti pagalbos nėra gėdinga – argi nepažįstate žmonių, kuriems jau kažin kada reikėjo pagalbos? Bet jie laukė, vis kažko laukė. Naujajame Testamente juk aiškiai pasakyta „geriau degti nei vysti“.

Geriausias kerštas yra vienas – gyventi gerai – tai žinojo jau Talmudo autoriai. Dauguma pasaulio žmonių gyvena pyktyje, pavyde, neapykantoje, kurie iš esmės niekam nerūpi. Mat, kaip jau buvo sakoma senovėje, „pyktis yra tai, ką tu nešioji už kitų žmonių klaidas“. Be to, senovės žydai taip pat mokė, kad pavydėti reikia tylomis. Todėl ir patarimas paprastas – palikite praeityje visas neigiamas emocijas, pasirūpinkite savimi, gyvenkite gerai ir pamatysite, Jūsų priešams dėl to bus milijoną kartų skaudžiau.
G. Drukteinis

11. Geriausias laikas pradėti ką nors daryti yra DABAR – kad ir ką beplanuotumėte ateičiai – mesti rūkyti, gerti, parašyti atsiminimų knygą ar paskambinti merginai, kurią kantriai mylite jau nuo ketvirtos klasės – greičiausiai tai vis tiek neįvyks. Laikas bėga labai greitai, ir nespėsite nė apsižiūrėti, o jau, žiū, 20 metų ir praėjo, o taip nieko prasmingo savo gyvenime ir nepadarėte.
12. Geriausias kerštas yra vienas – gyventi gerai – tai žinojo jau Talmudo autoriai. Dauguma pasaulio žmonių gyvena pyktyje, pavyde, neapykantoje, kurie iš esmės niekam nerūpi. Mat, kaip jau buvo sakoma senovėje, „pyktis yra tai, ką tu nešioji už kitų žmonių klaidas“. Be to, senovės žydai taip pat mokė, kad pavydėti reikia tylomis. Todėl ir patarimas paprastas – palikite praeityje visas neigiamas emocijas, pasirūpinkite savimi, gyvenkite gerai ir pamatysite, Jūsų priešams dėl to bus milijoną kartų skaudžiau.
13. „Elkis su kitais taip, kaip norėtum, kad jie elgtųsi su tavimi“ – tai yra esminis Biblijos pamokymas, ir pati logka sufleruoja, kad jei šio patarimo laikytumėmės, pasaulis neabejotinai būtų gražesnis ir geresnis.
14. Nesitikėkite kitus darysiant Jums gera todėl, kad darote gera jiems – o ir laikas graužia dėkingumą kur kas greičiau nei grožį. Ir galiausiai, niekada nesitikėkite dėkingumo iš asilo ir prasčioko.
15. „Visi taip daro“ – tai kvailo žmogaus frazė. Kaip ir „niekas nesužinos“. Deja, taip nebūna. Ir nėra tokio dalyko kaip „vagių garbės kodeksas“. Tačiau atminkite – jei jau einate blogu keliu, niekada nevėlu sustoti ir pasirinkti kitą kryptį.

Žinokite savo vertę – kai žinote ją ir atsisakote tų dalykų, kurie Jus devalvuoja, tai lemia tik teigiamus pokyčius santykiuose, darbe ir gyvenime. Savo vertės žinojimas padeda apsisaugoti nuo neesminių dalykų ir suteikia atsakymą į amžinąjį kapitalizmo klausimą „kokia man iš to nauda?“.
G. Drukteinis

16. Neverta švaistyti pinigus ir gadinti sveikatą geriant ar rūkant – vien dėl to, kad tai atrodo „cool“?
17. Pasaulyje nebeliko nė vienos politinės idėjos, dėl kurios būtų verta aukoti savo gyvybę ar draugystę – kaip rodo pats gyvenimas, ilgainiui visi didvyriai ima atrodyti kvailokai. Taip, žmonijos istorijoje buvo išdidžių žmonių, bet tai absoliučiai visais atvejais buvo vienišas išdidumas, kurį taip absurdiškai demonstravo bejėgiai prieš istoriją ir savo likimą.
18. Žinokite savo vertę – kai žinote ją ir atsisakote tų dalykų, kurie Jus devalvuoja, tai lemia tik teigiamus pokyčius santykiuose, darbe ir gyvenime. Savo vertės žinojimas padeda apsisaugoti nuo neesminių dalykų ir suteikia atsakymą į amžinąjį kapitalizmo klausimą „kokia man iš to nauda?“.
19. Su kuo sutapsi, tuo ir pats tapsi – Jūsų aplinka arba stums Jus į priekį, arba trauks atgal. Pasirinkite, su kuo Jūs – laimėtojais ar degeneratais? Nes neverta lygiuotis į tuos, kurie yra socialiai silpnesni.
20. Kai kurių žmonių reikalai yra ne Jūsų reikalas – ir nesvarbu, ką Jūs apie tai galvojate. Gyvenime turite daug distrakcijų, bet dar daugiau turite ir pats padaryti. Apsikrauti kitų žmonių problemomis neverta vien dėl to, kad jos atitrauks Jūsų dėmesį nuo savo gyvenimo. Be to, neverta smerkti kitų žmonių, nes protingi žmonės išvis nieko šiame pasaulyje nesmerkia. Ir nedalinkite kitiems žmonėms savo patarimų, anot senovės mafijozių, „blogai patarusio žmonės nekenčia labiau nei priešo“.

Nėra bjauresnio vaizdo už isterikuojantį vyrą – ir išvis, gyvenime kur kas efektyviau veikia ne šiurpūs, o nedideli grasinimai.
G. Drukteinis

21. Lietuviai nenori būti lygūs, jie nori būti turtingi – kaip pats jau įsitikinote, kur kas daugiau žmonių perka loterijos blietus nei balsuoja rinkimuose. Pakoreguokite avo aistringą leksiką kitą kartą, kai kalbėsite masėms.
22. Vyras, kuris nėra tėvas savo vaikams, niekad nebus tikras vyras.
23. Nėra bjauresnio vaizdo už isterikuojantį vyrą – ir išvis, gyvenime kur kas efektyviau veikia ne šiurpūs, o nedideli grasinimai.
24. Nesiskolinkite bėdų, neieškokite dramos – dauguma žmogaus problemų yra viso labo tik vaizduotės padarinys. Žinoma, logiška planuoti gyvenimą blogesniems scenarijams ar turėti atsargintį planą, tačiau neverta iš to daryti dramos. Klausimai „kas, jeigu...?“ yra labai demotyvuojantis. Verčiau jau paklauskite savęs, „kas, jeigu aš nebūčiau išvis gimęs?“.
25. Blogyje nėra jokios paslapties. Meilė – štai kas yra paslaptinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)