Lektorė sako, kad mokymas užbaigs idėjų generavimo sesija, kurioje sugalvosite konkrečius žingsnius, kaip sukurtas ateities prognozes paversti realybe.

„Šiuolaikinė inovacijų istorija susideda iš 6 pagrindinių bangų“, – sako J. Klyvienė ir priduria, kad šiuo metu gyvename 6 bangoje.

Anot jos, ši banga yra susijusi su skaitmenizacijos sprendimais: daiktų internetu, robotizacija, dronais, tvariomis inovacijomis. J. Klyvienė pabrėžia, kad nebeužtenka tik pasakyti, kad įmonė yra tvari, o reikia siūlyti konkrečius sprendimus, siūlymus vartotojui.

„Kitas svarbus dalykas, kai kalbame apie inovacijų istorijų, yra tai, kad turime atsižvelgti į inovacijų greitį. Net neabejoju, kad kiekvienas iš jūsų esate patyręs tą tokį klausimą: kada tie pokyčiai sustos? Šiandien dienai mano toks trumpas ir paprastas atsakymas yra niekada“, – sako J. Klyvienė.

Daugiau apie tai – video įraše.

Apie Justiną Klyvienę

Justina Klyvienė yra inovacijų laboratorijos „Future Leadership“ įkūrėja ir vadovaujanti partnerė, pirmojo Lietuvoje moterų inovacijų sprinto ir „Alter State“ Šiaurės-Baltijos šalių moterų sprinto autorė ir organizatorė, inovacijų konsultantė. Justina turi daugiau nei 10-ies metų vadovavimo įvairioms komandoms patirtį, ji kasmet skiria daugybę laiko konsultacijoms, inovacijų kūrimo laboratorijoms, organizuoja hakatonus bei sprintus. Profesionalė savo veikla siekia paskatinti kuo daugiau žmonių imtis inovacijų kūrimo, o jos klientų ratas – nuo startuolių iki skirtingų šalių vyriausybių.