Tai tik keli klausimai, į kuriuos rasite atsakymus šiuose vaizdo mokymuose, kaip kurti ryšį su auditorija. Šie mokymai tinka ir mokytojams, ir pardavėjams, ir vadovams, ir… bet kuriam žmogui, kuris kalba darbe, namuose, su draugais ar partneriais.

„Scenoje svarbu prisiimti atsakomybę už tai, ką mes kalbame, kaip mes kalbame ir, žinoma, kodėl“, – teigia sceninės kalbos, iškalbos ir retorikos meistrė Adrija Čepaitė ir pataria pradėti ruoštis nuo klausimų, kuriuos reikia sau užduoti prieš rengiant kalbą ir norint sukurti vertingą santykį su auditorija.

„Paradoksas: santykį mes kuriame namie. Tai – namų darbai. Labai dažnai įsivaizduojame, kad ryšį su auditorija sukursime, kai jau pasirodysime auditorijoje arba kai jau užlipsime ant scenos. Taip, ten irgi kuriame ryšį, bet tai truputėlį kita istorija. O dabar pakalbėsime apie tai, kad santykį mes kuriame jau namuose“, – teigia A. Čepaitė.

Plačiau apie tai – mokymuose, kuriuos gali matyti „Delfi Plius“ prenumeratoriai.

A. Čepaitė stažavosi pas Holivudo žvaigždžių sceninės kalbos ir retorikos specialistę Patsy Rodenburg, Sankt Peterburgo teatro akademijos profesorių Jurijų Vasiljevą, Balso centro Škotijoje įkūrėją Kristin Linklater ir kitus.