Pasiūlymas, gerokai pakoregavęs visą gyvenimą

Vieno žymiausių šalies archeologų (šią liepą Vytautas Urbanavičius minės savo 86-ąjį gimtadienį) kelio pradžia į savo profesijos aukštumas buvo tradicinė: Vilnius universiteto Istorijos-filologijos fakultetas, kurį jis baigė 1959 m. Toliau sekė vadinamasis valstybinis skirstymas, nors jo mūsų pašnekovui jau nebereikėjo – dar studijų metais jaunasis istorikas ėmė darbuotis Istorijos ir etnografijos muziejaus restauratoriumi.

Darbinė karjera čia žadėjo būti rami ir nuosekli: istorijos mokslų kandidatas, istorijos mokslų daktaras... Tačiau likimas pasuko pono Vytauto gyvenimo vingius gerokai kitaip. Mat per visą sovietmetį tarp įvairiausio profilio įstaigų, įmonių bei organizacijų buvo populiaru „keistis patirtimi“. Taip ir pusiau turistaudavo šimtai tūkstančių dirbančiųjų, – vieni iš tikrųjų kažkiek pasisemdami tos patirties svetus, o kiti – tiesiog taip poilsiaudami valstybės sąskaita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją