Taigi, betonas! Jis pigesnis už plieną, patvarus, nebijo korozijos. Iš betono paprasta statyti: padarai klojinį, sumeti armatūrą ir užlieji tinkamos rūšies betonu. Viskas! Žvyro turim iki kaklo. Tik cemento kaip pigiau reikėtų gauti. Ir dar vienas svarbus privalumas – statant gelžbetonio laivus visiškai nebūtini kvalifikuoti kadrai – iškart išspręstume bedarbystės problemas. Ir nereikėtų Pietų Korėjos, kurioje pasistatėme „Independence“. 

Skamba kaip anekdotas, bet neskubėkite juoktis... Prancūzui inžinieriui Josephui-Louisui Lambot šovė idėja iš gelžbetonio nulieti valtį, tuoj pat ją suprojektavo ir 1848 m. sėkmingai nuleido į vandenį – nenuskendo. O taip! Betonas gali plaukioti! O 1855 m. jis valtį pristatė Paryžiuje vykusioje parodoje „Universelle“. Nors tai buvo genialu ir paprasta, jo idėja iš pradžių visiems pasirodė pernelyg keista, kad ja kas pasinaudotų praktiškai. 

Bet...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją