1940-ųjų birželį Didžiosios Britanijos Ministras Pirmininkas Winstonas Churchillis savo svarbiausiajam generolui Hastingsui Ismay, pirmajam būsimojo NATO generaliniam sekretoriui (apie organizacijos iššūkius rašiau – NATO ir netradicinės grėsmės: mintys po diskusijos dėl aljanso ateities) niūriai pareiškė: „Po trijų mėnesių aš ir tu jau būsime negyvi“. Šaunu, kad ši pranašystė neišsipildė, bet kad taip nutiktų, visų pirma, britai turi dėkoti patys sau.

Pats premjeras reguliariai treniravosi šaudykloje, o savo žmonai Clementine'ai ir marčiai Pamelai sakydavo: „...jūs taip pat galite pasiimti su savimi po vieną ar kelis vokiečius, jeigu jie čia ateis“. Pamelai paprieštaravus, kad ji nemoka elgtis su ginklu, W. Churchillis tarė: „..bet tu moki elgtis su virtuviniu peiliu“ (past. laisvas autoriaus vertimas). Visa šalis ruošėsi brangiai parduoti savo laisvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)