Ėjo pro šalį – užsuko visam gyvenumui

Taip nutiko Vasilijui Vasiliauskui, kuris jau nebe pirmi metai ir vadovauja minėtam skyriui. Buvęs gana probleminiu paaugliu, internatinės mokyklos auklėtinis jau nuo jaunumės buvo „projektuojamas“ pagal griežtą bei žiaurią ano meto valstybės socialinę politiką. Tai yra, visi minėtų mokyklų auklėtiniai pusiau prievarta būdavo nukreipiami mokytis tik į profesines technikos mokyklas. Ir tik su retomis išimtimis būdavo leidžiama stoti į technikumą (dabar – kolegijos analogas), tačiau į aukštąsias – praktiškai niekada.

Tad nežinia, kaip būtų nuvingiavęs jaunojo Vasilijaus profesinis pasirinkimas („nukreiptoje“ profesinės technikos mokykloje jis labai nekaip jautėsi), jei kartą, eidamas gimtojo Kauno miesto gatvėmis, jo žvilgsnis nebūtų užkliuvęs už mažo skelbimo lange: laboratorojai (taip anuomet vadinosi minėtas skyrius Zoologijos muziejuje) reikalingas...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)