Dar kai kas iš mūsų atmena, kaip po 1990 m. kovo 11-tos lyg dangiškos manos laukta, kada gi užsienio valstybės pripažins Lietuvos nepriklausomybę.

Deja, dienos ėjo, ir niekas neskubėjo, ir jei kas žinojo, tai vargu ar guodė faktas, kad tai nebuvo pirmas toks atvejis Lietuvos istorijoje.

Ir po 1918 m. vasario 16-tos Lietuvoje nekantriai laukta pripažinimo, ypač 1919 m. pradžioje, kai šalis balansavo ant bedugnės krašto – Vilnius prarastas, o bolševikai, užgrobę didžiulius Lietuvos plotus, stovi prie pat Kauno, gi pagalbos gali tikėtis tik iki gyvo kaulo įsiėdusių, nekenčiamų vokiečių. Tad nenuostabu, kad kai 1919 m. pagaliau pasirodė delegacijos iš JAV, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos ir kitų šalių jos priiminėtos kaip didžiausi svečiai ir nieko negailėta, kad tik palikus atvykėliams kuo geriausią įspūdį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)