Jelcinas atsilygino Gorbačiovui su kaupu

1991 metais svarbiausia Kremliaus ponia tapo Naina Jelcina. Moteris neslėpė, kad sutuoktinio kandidatavimo į prezidentus maratonas – tai rizikavimas gyvybe kiekvieną dieną. „Būti prezidentu yra labai sunkus darbas ir nesvarbu – gerai ar blogai jautiesi tą dieną“, – sakė Naina Jelcina viename savo interviu.

Prezidentui stojus prie valstybės vairo, kartą per tris dienas teko aplankyti net keturias užsienio valstybes: Prancūziją, Vokietiją, Ameriką, Angliją. Bet vienos kelionės pirmojo Rusijos prezidento žmona nepamirš niekada: skirtingos laiko juostos, kelios paros be miego ir labai įtempta dienotvarkė. „Kai mes skridome į Angliją, aš sėdėjau tarp premjero ir kitų moterų. Sėdžiu ir jaučiu, kaip smingu, atsijungiu, taip norėjau miego“, – pasakojo Naina.

Viešint Prancūzijoje, Jelcino garbei vakarienę surengė tuometis šalies prezidentas Jacques‘as Chiracas. Jam besakant kalbą, Jelcinas stvėrė ant stalo stovėjusią prancūziško konjako taurelę, užsivertė ir išmaukė iki dugno. Po to padavėjui gestu parodė, kad vėl pripildytų.

Nepaisant didelio krūvio ir įtampos Jelcinas nesiruošė laikytis sveiko gyvenimo būdo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)