Juk mums reikia žinoti. Mes neužtikrinti dėl savo darbo vietų. Sako, kad išnyks monotoniškas darbas gamyklose ir nebereiks valytojų, nes visur dirbs robotai siurbliai. Šneka, kad nebereiks ir taksistų, kasininkių, laukus per dienų dienas ariančių traktoristų. Kad nebeliks pakuotojų, surinkėjų ir oficiantų. Bet taip pat sako, kad netrukus nebereiks sekretorių, bibliotekininkų, buhalterių ir kurjerių. Kiti eilėje lėktuvų pilotai, žurnalistai, daktarai ir rinkos analitikai. 

Nors atrodo, jog juos pakeisti neįmanoma, bet specialistai sako, jog didelės rizikos zonoje yra restoranų šefai, radiologai, vertėjai, ūkininkai, sporto teisėjai, kelionių agentai, juvelyrai, apsaugos darbuotojai ir statybininkai. „Saviom“ analitikams atrodo, jog saugūs gali būti tik programuotojai, juristai, rašytojai, vadovai, dizaineriai, HR („Human resources“ – „žmogiškieji resursai“) ir PR („Public Relations“ – „santykiai su visuomene“) specialistai ir psichiatrai. Aš dar pridėčiau dvasinius tėvelius ir stand-up komikus, bet akivaizdu, kad sunerimti reikia daugeliui. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)