Stalinui atėjus į valdžią, homoseksualumas Sovietų Sąjungoje buvo laikomas kriminaliniu nusikaltimu, ir jo įsakymu – 1933 metais grąžintas baudžiamojo kodekso 154 straipsnis, pagal kurį už savanoriškus lytinius santykius tarp vyrų buvo baudžiama laisvės atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

„Ježovas buvo ne tik netradicinės seksualinės orientacijos, bet ir sutrikusios psichikos liaudies komisaras. Jis per daug nesislapstydamas palaikė intymius ryšius su vyrais, bet nesiskyrė su žmona“, – sakė istorikas ir rašytojas Aleksandras Miasnikovas.

Tačiau kai 1936 metais SSRS NKVD liaudies komisarą Genrichą Jagodą pakeitė Nikolajus Ježovas, jis greitai pelnė „Ježovščinos“ reputaciją. Ir ne dėl savo homoseksualumo, o dėl to, kad jo įsakymu prasidėjo masinės represijos. Negailestingai naikindamas režimo „priešus“, Ježovas tapo vienu galingiausių sovietų lyderių, kuris dėl savo mažo ūgio ir poelgių pelnė „kruvinojo nykštuko“ pravardę. Ježovo ūgis siekė vos 150 cm. Manoma, kad tai irgi galėjo turėti įtakos jo sadistiniams polinkiams. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)