Apie Holivudą pakalbėsime kiek vėliau, tačiau Teheranas 1979-ųjų pabaigoje buvo viena blogiausių vietų žemėje, kokioje tik galėjo atsidurti amerikiečiai. Irano šachas Mohamedas Reza Pachlavis, vakarietiškais terminais kalbant, buvo perdaug atitrūkęs nuo savo tautos. Kalbant rytietiškai – politiniai priešininkai dingdavo kalėjimuose pasirodžius slaptajai SAVAK policijai, o moterų mini sijonėliai džiugino nebent pačias moteris ar liberaliai mąstančius studentus – provincijoje už tokias nuodėmes galėjai būti užmėtytas akmenimis. 

SAVAK dirbo su užsidegimu ir fantazija, mielai prisimindami senojoje Persijoje taikytus kankinimo būdus, o visuomenės daugumoje kaupėsi sunkiai valdomas pyktis, kuris prasiveržė masinių protestų forma. Šachui išaušo „šachas ir matas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją