Pirmąkart šis straipsnis buvo išpublikuotas portale delfi.lt 2017 m. gegužės mėnesį. Tai ciklo „Karys be uniformos“ dalis.

Jam 40 metų. Algimantas į atsargą išėjo mažiau nei prieš pusmetį. Dar skambinant tartis dėl pokalbio pašnekovą informavau, kad norėsime padaryti ir kelis skirtingus jo portretus, parodyti tarsi dvi skirtingas asmenybes – su uniforma ir be jos. „Bet, žinokit, aš esu atsargos karys, aš nebesu tarnyboje“, – patikslino vyras. Patikinau, kad tai žinome ir paaiškinau, kad tokia – projekto idėja. „Bet aš nebeturiu uniformos“, – rimtu tonu, užkirsdamas kelią tolimesniam įkalbinėjimui, tarė jis. Sutarėme išsiversti be to.

Tačiau jau susitikus paaiškėjo, kad uniformą Algimantas vis dėlto turi. „Karys yra širdyje. O ar jis su uniforma, ar be – tai tik rūbas, kuris neparodo, ar žmogus patriotas, ar jis kovotų už savo šalį. Todėl mano idėja ir buvo tokia, kad padarykime visa tai be uniformos“, – pokalbį įtikinamais žodžiais pradėjo į atsargą išėjęs karys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją