Labai daug informacijos apie Antrojo pasaulinio karo Rytų fronto operacijas buvo galima surasti specialiame Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos interneto puslapyje „Pamiat naroda“ („Liaudies atmintis“). Tereikėjo žinoti dalinio numerį, operacijos pavadinimą ir datą, ir rasdavai dominančią informaciją. Dabar tos informacijos šiame puslapyje vis mažiau.

Nors ir yra aprašyta vadinamoji „Kenigsbergo puolamoji operacija“, tačiau, panorėjus suskaičiuoti puolančiųjų nuostolius ar pasitikslinti kokią nors kitą informaciją, susijusią su šiomis kautynėmis, to nebepadarysi. Nes 3-ojo Baltarusijos fronto, kurio armijos puolė Kenigsbergą, dokumentų, susijusių su 1945 m. balandžiu, tiesiog nebėra. Sausio mėnesio dokumentus galima rasti, gegužės mėnesio – taip pat, tačiau 1945 m. balandžio – nebėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)