Kalbame apie Adolfo sūnėną – Williamą Patricką Hitlerį (Willy), gimusį 1911 m. kovo 12 d. Liverpulyje. Jis buvo Adolfo Hitlerio netikro brolio Aloiso Matzelsbergero, vėliau Aloiso Hitlerio, sūnus. Patricko senelis buvo vedęs ne vieną kartą. Antrojoje santuokoje jam gimė Aloisas jaunesnysis, po metų dukra Angela. Žmonai susirgus tuberkulioze ir mirus, jis vedė trečiąjį kartą Klarą, su kuria jiems gimė trečiasis vaikas – Adolfas. 

Nepaisant nesėkmės, po dvejų metų, kuomet nacistinė Vokietija paskelbė karą JAV, Patrickas ir vėl pabandė patekti į Amerikos ginkluotąsias pajėgas. Šį kartą jis parodė atkaklumą ne tik neišblėsusiu noru tarnauti, bet ir parašydamas laišką pačiam JAV Prezidentui Franklinui D. Rooseveltui su prašymu tarnauti JAV kariuomenėje, kovojant prieš nacistinę Vokietiją. Laiškas nepasimetė biurokratiniuose koridoriuose, o buvo perduotas FTB vadovui...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)