Pirmojoje publikacijos dalyje (ją galite rasti ČIA) jau rašiau, kas laukė nemalonėn patekusių aviatorių, tačiau ne visiems pasisekė apsilankyti „Saulėtame Magadane“ ir grįžti sveikiems. Antai Jakovas Grigorjevičius Taubinas, pateikęs perspektyvios aviacinės patrankėlės koncepsiją atakos orlaiviui „IL-2“, taip pat laikomas pirmojo pasaulyje automatinio granatsvaidžio kūrėju. Aistringai aiškinęs apie panašių ginkluotės modelių perspektyvas (šiuo metu automatiniai granatsvaidžiai intensyviai naudojami daugelyje pasaulio kariuomenių) ir būtinybę juos turėti Raudonosios armijos padaliniuose, Jakovas išvedė iš kantrybės maršalą G. Kuliką, neseniai su patosu balse pasakojusį Josifui Stalinui apie jo paties kuruojamą naują 50 mm minosvaidžio projektą.

„Išsišokėlis“ ginklų konstruktorius su savo pasiūlymais galėjo sumaišyti kortas didžiam „artilerijos strategui“, todėl Jakovui buvo pateikti kaltinimai dėl neteisėto ginklų ir jų detalių laikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją